Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Wednesday, 22 April 2015 - 0 Complain

Assalamualaikum! harini husna nak ajar korang cara buat tutobies section berscrolling! like this lah..!

Sebenarnya, husna kesian, tengok banyak newbie yang tutobies list dye panjng melenjang kebawah.. 

jadi nilah yang husna nak kongsi! ni husna memang tahu dri dulu, so husna tak ingat dengan siapa husna creditkan.. hehe

ok jom mulakan!

  • Buka Blog
  • Untuk Classic Template, CTRL+F Serentak then search code Tutobies Section korang. Then copy code bawah ni
  • untuk Pengguna lain, copy code bawah ni then pastekan kat page korang ^^
<div style="height: 600px; overflow: scroll; width: 600px;">

  •  Red : panjang mana korang nak dye melenjang, 
  • Petunjuk : 
WIDTH    :Lebar
HEIGHT   : Panjang


  • PASTEKAN DI MANA MANA YANG KORANG RASA SESUAI!
  • Contoh nye macam ni :
Selamat Mencuba!







Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit