Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Friday, 24 April 2015 - 0 Complain

Assalamualaikum ^^ Okey.. Untuk Sidebar Title Version 1 untuk blogskin Macam ni :


P/S: Tuto ni bukan untuk newbies!

Okey, husna ajar bende basic dulu.. yela.. tak logik lah kalau makin lama makin basic.. hehe okey ! don't forget to follow all the steps!

  • Buka Blogger 
  • CTRL+ F Search code sidebar title korang.. nak tahu macam mana nak cari? IKUTI TUTO INI !
  • Okey, dah cari ? Contoh Husna punya code sidebar title  :

  • Okey, dah cari bukan ? next step! pastu korang padam code tu.. then REPLACE kan dengan code ini :



.title {
background:#fff0f3;
color:#ccc;
font-family:Delius;
font-size:13px;
letter-spacing:3px;
text-transform:lowercase;
padding:3px;
margin-bottom:0px;
}
Merah : warna Background 
Orange : Warna Tulisna
Biru : Jenis Font
Fuchsia : Besar mana korang nak font tu..

  • Okey... pastu cari keyword sidebar korang.. contoh husna punya : owner! Tukarkan....


<div class="h1">owner !</div>  KEPADA <div class="title">owner !</div>

Faham kan? Itulah sebab husna tak kasi Newbie buat tuto ni,, takot diorang tak faham pulak.. nanti 1001 soalan keluar dari mulut diorang.. hehehe :D






Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit