Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Friday, 17 April 2015 - 0 Complain

Assalamualaikum ! harini husna ajar korang cara buat online user! like this :
Haa yang tu.. dye dapat mengesan kan siapa yang sedang BlogWalking di blog korang! 

AMARAN : bende ni tak leh ctrl+u sesuka hati then copy orang punya online user! sebab nanti bukan dye kesan blog korang! dye kesan blog yang korang copy tu.. so DON'T BE A COPYCAT!

JOM MULAKAN!

  • Pergi ke Sini !
  • tekan sign up
Tekan ya..


  • Pastu isi apa yang patut! then tekan Register tu!
  • pastu kebawah then 


  • Pastu masukkan url blog korang then tekan "add" 
  • pastu korang scroll bawah sikit then ubah apa yang patut then tekan "generate code"

  • pastu bila dan tekan, sila copy code tu dan paste di bahagian sidebar untuk classic template
  • untuk template disigner, denim , etc paste di bahagian html/javascript 
  • Okelah credit to akak Esha.. selamat mencuba yaa!!














Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit