Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Friday, 24 April 2015 - 0 Complain

Harini Husna nak ajar korang buwat watermark! Apa tuuu? dye slalu lekat kat gambar kite kalau kite ada gambar yang nak share (Tutobies) ala!!! dye macam ni lah ! :

Nak tahu Macam mana?? Meh sini husna nak ajar!

BAHAN BAHAN 
  • Circle Png (Boleh save kat moyang google
  • Gambar Png
THE STEPS

1. Go to Here
2. Select Create a New Image
3.Nama Kan trademark tersebut
4. Tentukan size
5. Tekan pada kotak Transparent
6. Ok

7. Layer > Open image as Layer then keluar kan circle tersebut
8. Ulang step 7 but keluarkan gambar png korang



9. Tekan "A" Then Type url blog korang kat atas circle tu



10. Tambahkan apa2 yang korang rasa patut letak
11. kalau dah siap semua save
12. FILE > SAVE > PILIH FORMAT PNG > OK



HASILNYA ~

//Luhan!! You are Mine!








Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit