Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Thursday, 23 April 2015 - 0 Complain

Assalamualaikum! Harini husna nak ajar korang cara buat blockquote version 3!(Credit to akak Esha)

Macam ni:




Contoh blockquote Version 3 (Hover Here)
Nak tahu macam mana? Meh sini Husna ajar! ^^


  • Buka Blog
  • Template 
  • Ctrl+f cari code blockquote korang, kalau tak de lagi blockquote cari code </style>
  •  Copy Code bawah ni and PASTEKAN DI ATAS CODE </STYLE>
  • kalau yang dah ada tu just padam code lama blockquote korang and replace kan dengan code ni ^^
blockquote{
border-left:12px solid #9BD3F1;
border-top:2px solid #9BD3F1;
border-right:12px solid #CFEEFF;
border-bottom:2px solid #CFEEFF;
border-radius: 8px;
background:#DFF5FF;
-webkit-transition: 1.1s;
-moz-transition: 1.1s;
padding: 5px;
}
blockquote:hover{
-webkit-transition: 1.1s;
-moz-transition: 1.1s;
border-radius: 15px;
-moz-box-shadow: 0 0 12px 4px #97D4F5;
-webkit-box-shadow: 0 0 12px 4px #97D4F5;
background: #FFDCD7 url(http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1);
}
Okey, korang boleh edit sendiri right? okey, editlah sendiri ^^

Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit