Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Thursday, 23 April 2015 - 0 Complain


Assalamualaikum! Harini husna nak ajar korang cara buat blockquote version 2!! (Credit to akak ESHA)
Okey, dye macam ni :



Contoh blockquote (Hover Here)
 Okey! dye macam tu lah.. hehe ^^ berkenan? jom ikut husna ajar!


  • Buka Blog
  • Template
  • Ctrl+f cari code blockquote korang, kalau tak de lagi blockquote cari code </style> 
  • copy code bawah ni 
blockquote{
padding: 15px; border-left: 15px solid #f5f5f5;
-webkit-transition: 1s;}
blockquote:hover {
border-left: 15px solid #999;
}
blockquote:hover{
background:url(URL );
background-position:50% 50%;
background-attachment:fixed;
border:1px dashed #FF99CC;;
border-left:17pt;;
-webkit-transition: 1s;
-moz-box-shadow: 0 0 10px #FF99CC ;
-webkit-box-shadow: 0 0 18px #FF99CC;
}
</style>

  • Paste kan DI ATAS CODE </STYLE> 
  • Kalau yang dah sedia ada, sila replace kan nya.. 

BOLD : Url background blockquote yang selepas di hover tersebut...
Blue : tebal border selepas di hover
Orange : solid/dotted/dashed
Lime : warna border blockquote selepas dihover ^^ boleh di dapatkan DISINI
Okey, yang lain lain korang pandai edit kannnnnn? edit lah sendiri ^^


Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit