Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Sunday, 8 March 2015 - 0 Complain

Assalamualaikum!!! ni orang sudah request berbulan dah.. (Sorry lupee!!) *Jgn percaya perkataan #Bulan#* hahaha.. (Tak lawakkan..)

Ok Alien tanya :

Ok meh sini husna ajar... hihi..


Kamu semua akan ke Google Web Font! TatatatDa!!

//KLIK (y)..//
  • Pastu search apa apa jenis font yang korang nak etc: Short Stack , Trabuchet MS
kalau dah search..,


//Preview 1..

//Preview 2

  • Jikalau dah search (ayat dye.. perghh) tekan Quick Use tu seperti yg ditunjuk dalam //Preview 2 faham? 
  • Pastu korang scroll down akan nampak seperti ini




     
//Klik !
Korang akan nampak macam tu.. okeh, Copy lah apa tunggu2 lagi tuu..

Oklah.. Ikut step step baru pulakk! ;D

  • Buka blog
  • Template
  • CTRL+F /  f3 
  • Cari code :
<head>

  • Pastu Paste kan di BAWAH Code <head> tadi..
  • pastu Korang tukar lah font yang korang nak.. 
Contohnye nak tukar font Sidebar.. cari code sidebar korang like this :
  • Ok, yang husna buat kotak besar tu, code sidebar husna ^^
  • yang husna buat kotak kecil tu, husna punya font! sudah tukar!
"Berbalik kepada apa yang husna nak ajar yee... haha"
  • Tekan Save Template 
  • tengoklah hasinye! 
Selamat mencuba!









Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit