Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Saturday, 21 March 2015 - 2 Complain

Assalamualaikum..! Ni tuto for Newbie kot? whatever lah.. sebab.. adik angkat saya tanya :
Akak! macam mana nak tengok code sidebar??

jangan risau!  husna tahu .. (Husna tahu untuk classic template je... sorreyyy)
ok dye macam ni....

  • Buka Blog
  • template
  • Search keyword sidebar korang.. ( ctrl+f ) contoh husna punya keyword = l i t t l e - o w n e r 
Sebab apa? sebab tengok ni :
  • bila dah jumpa tu.. tengok sebelah <div clas.. tuu..
  • macam ni..
Tengok tu.. kan ada dye punya macam.. title tu.. haa tu husna punya code sidebar.. 
kalau nak tengok dye punya codeyang banyak2 anak tu, kat atas code </style> ..
haa.. tu macam mana kak? tu macam ni..

  • search code sidebar korang macam husna punya title
  • kalau tak jumpa, tekan yang ARROW kat ctrl + f tu keb kebawah, macam ni 
Nanti akan jumpa ;)
  • pastu nanti dye nampak lahh.. 
  • code sidebar husna da jumpaee!




haa.. itulah husna punye code sidebar, ! selamat mencuba! 

Comment lah.. lepas dah tahu.. :)
Blogger Little Anis Humaira said...

Thanks kak! nak cube wat niey :)

 
Blogger Husna said...

Welcome ;)

 

Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit