Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Thursday, 19 March 2015 - 4 Complain

Assalamualaikum semuaa!! adaorang ni request ler..
Dye kata :
Hai Husna comel! bloeh tolong ajarkan buat note kat tepi macam husna tuuu??

oh, boleh ajee....

Like preview 
haa..  dye macam tu.. yang husna petakkan tuuler..

jom husna ajar!!

BLOGSKIN and TEMPLATE DISIGNER

  • Buka Blog
  • untuk template disigner, klik LAYOUT and add a gadget > HTML/JavaScript
  • untuk blogskin, klik Template and CTRL+F Search code </style>
  • BLOGSKIN > copy code bawah ni and paste kan DIBAWAH Code </style> tadi..
  • TEMPLATE DISIGNER > Copy code bawah ni and paste kan di dalam HTML/JAVASCRIPT tadii :D
<style>
.y {
border-radius: 0px 15px 15px 0px;
width:20px;
padding:10px;
height:25px;
margin-top:30px;
margin-left:255px;
background: #faafbe;
color:white;
font-size:12px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
}
#husna {
position:fixed;
border:4px double #000000;
width:250px;
left:-265px;
top:50px;
height:100px;
padding:4px;
text-align:left;
font-size:9pt;
font-family:arial;
background-color:white;
background-image:url(http://i1258.photobucket.com/albums/ii527/choccpanda/3_zps45fc4b96.jpg);
background-repeat:no-repeat;
background-position:right;
color:#333333;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
}
#husna:hover {
left:1px;
}
</style>
<center><div id="husna"><div class="y">
Note</div>
<div style="margin-top: -80px;">
Husna masih Hiatus! so kalau ada apa2 pertanyaan yang husna tak jawab jawab, bermakna husna bukan on9! okeh?</div></div></center>
Red : Nama yang untu luar tu... tak kesah lah kalau korang tak nak tukar :D
biru : url background, biler dihover, nnti ada background so kalau nak tuka, tuka lah! :D
oren : ayat yang korang nk letak
pink : jenis font

pastu siap!! selamat mencuba!



Blogger Little Craft said...

Thank you...

 
Blogger Husna said...

welcome :*

 
Blogger Puteri Humaira said...

Akak kalau nk buat jadi right macam mana?

 
Blogger Husna said...

tukar kan jelah yang dekat code husna tu "right" klau x jadi, komen lgi..

 

Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit