Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Thursday, 5 March 2015 - 0 Complain

Assalm! Haa tuto untuk harini buat page.. 
FUNGSI PAGE : Boleh buat page untuk tutorial..,
tapi page ni di wajibkan untuk pengguna template disigner lah..
tapi classic template pon boleh ;)
Ok fahammkan? ok jom buat!!

1)Buka Blog
2) Tekan Pages like this :
Tekan tu! 
5) Tekan New Page like this :
//Klik!
Pastu :
//Klik!
Pastu bubuh lah apa yang korang nak ^^ kalau nak ambil URL Page macam ni :

//Klik

Tekan View
pastu copy lah yang url atas tu.. mcm ni :
//Copy Tu! pastu paste jelah kat mana2 ^^

Faham? kalau faham &jadi, Coment! bubye!







Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit