Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Tuesday, 17 February 2015 - 2 Complain



Assalamualaikumm... Ada orang request cara buat disable right click laahhh!

Ok.. Husna akan ajar ^^
Jom! Husna ajar!!

FOR TEMPLATE DISIGNER

Secara Preview For Template Disigner :



Ha.. macam tu.. nak tahu tak macam mana?? Jom rujuk tuto Little Husna
1) Buka blog 
2) Layout 
3) Add a Gadget > Html/JavaScript
4) Copy code bawah ni and pastekan di HTM tadi..

<script language=JavaScript><!--
//edit by unwanted

var message="Your Massage!";
///////////////////////////////////function clickIE4(){if (event.button==2){alert(message);return false;}}
function clickNS4(e){if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){if (e.which==2||e.which==3){alert(message);return false;}}}
if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS4;}else if (document.all&&!document.getElementById){document.onmousedown=clickIE4;}
document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
// --></script>
Merah : Massage Korang! ^^


FOR BLOGSKIN

Ha.. untuk blogskin tak de massage2 ehhh


1) Buka Blog
2) Template
3) Search Code :

</style>
Jumpa takk? kalau jumpa, Copy code bawah ni and paste kan di BAWAH code </style> tadi..

 <body oncontextmenu='return false;'>
<br>
Ok,, kalau bawah </style> tu dah ada <br> tak yah bubuh <br> tu.. copy yang <body onc.... tu jee.
Faham?? tak faham? comment ^^

Selamat Mencuba Y'all!


Blogger Little Craft said...

thank you buat tuto ni...sori menyusahkan

 
Blogger Husna said...

tak dak lahh.. ^^

 

Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit