Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Saturday, 14 February 2015 - 0 Complain

Assalamualaikum! hye2 dah lama tak entry kan? Hias blogss lahh.. mak saya pon kasi sekejap2 je maen.. macam mane nak hias blog dalam 1 hari kalau mak saya kasi main sikit2 je?? dah lah membebel je kerja aq ni.. -..- hheheh..

Haa.. dye lagi.. bosan aq.. asyik orang sama je request -..- dah lah aq pon :
Thumbs Up jelah ^^ ok, Jom mulakan..
Bismillahirrohmanirrohim...
Siler iKowt Undang2 dibawah :

1) Pergi ke >> SINI <<
2) Ok, Tekan "Create a New Image"
//klik untuk pic mcm elephant//

Tekan tu yaaa....

ok next, step 3
//klik untuk pic mcm elephant//
Ok, Tick yang kotak kecil tu.. **Aikkk?? Size??)

size biar dulu.. nanti nama korang panjang ke...? mcm mne?? Ikot je dulu..
Ok kalau dah tick, Tekan lah "OK"

Ok, tekan // A / /
//Klik untuk pic macam elephant//

Haaa.. tekan tuuuuu.. pastu tekan je mana2 kat pic transparent tu.. pastu taip lah nama korang..

Saiz Font : ikut korang (Jgn besar2 nnti tk jadi karang...)
warna : pilih lah...
Font : Pilih laa...

Cursor : ni haa/.. save lahh


http://i1234.photobucket.com/albums/ff408/LyssaFaizureen/th_01.gif?t=1322359028

http://i1234.photobucket.com/albums/ff408/LyssaFaizureen/th_04.gif?t=1322359087

http://i1234.photobucket.com/albums/ff408/LyssaFaizureen/th_06.gif?t=1322359036

http://i1234.photobucket.com/albums/ff408/LyssaFaizureen/th_07.gif?t=1322359034

Tak boleh save? buka new tab, Copy (CTRL + C ) link cursor yang husna bagi tu.. 
pastu 

//Klik untuk gambar macam Elephant!//
Pastu paste (CTRL+V) di atas tuuu..


Save lah.. pilih pilihh..
pastu tekan Layer > Open Image As Layer
pastu letak cursor tu mcm ni..


haa macam tuu..
pastu Crop, pastu save (File > save...)
tekan png 
save!

Cara ambik URL gambar?? 
Rujuk Tutorial n.i !

SELAMAT MENCUBA!


















Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit